Aixam – Mega er en fransk bilprodusent basert i Aix-les-Bains. Selskapet ble stiftet i 1983 for produksjon av mikrobiler i den gamle AROLA-fabrikken etter at Arola gikk konkurs. I 1992 startet de produksjonen av flere mellomklassebiler med Mega-navnet, men innen 2002 ble dette navnet kun brukt på småbiler.

Selskapet produserer i dag Aixam A.7XX-serien (utstyrt med Kubota dieselmotorer), en mikrobil som kan sammenliknes medSmart. En viktig forskjell er at noen av de minste modellene kategoriseres som mopedbiler, og kan derfor kjøres uten førerkort for bil.

Aixam-Mega er (per 2005) Europas største produsent av mikrobiler, og produktene er tilgjengelige i følgende land:

Østerrike, Belgia, Finland, Hellas, Nederland, Italia, Litauen, Norge, Portugal, Spania, Storbritannia, Sverige og Sveits.

Førerkrav for mopedbil
Minstealderen er 16 år når tre- og firehjuls moped har egenvekt ikke over 150 kg (minus batterienes vekt ved eldrift). Er disse mopeders egenvekt over 150 kg (minus batterienes vekt ved eldrift), er minstealderen 18 år. Samme aldersbegrensninger gjelder klasse AM147 som forutsetter førerkort i klasse T. Med mopedbil forstås fire-hjuls moped med karosseri, ratt, pedaler og betjeningsanordninger som i en personbil. Resultatet av alt dette utstyret blir at disse kjøretøyene alltid får en egenvekt over 150 kg slik at minstealderen er 18 år. Det finnes ingen unntak fra denne minstealderen på 18 år for mopedbil for den som har bare klasse AM 147.

* Alle priser er veil. utsalgspris. Lokal frakt og leveringskostnader tilkommer.

Personvern